دکمه PAUSE برای بدن انسان – ماه میلادی جاری یک آزمایش عجیب پزشکی انجام خواهد شد
در ماه جاری قرار است آزمایش عجیب و در عین حال جالبی روی انسانها در بیمارستان UPMC در پیتسبورگ پنسیلوانیا انجام شود.
هدف از این آزمایش کند کردن فرایندهای زیستی بدن انسان است و به عبارتی فشردن دکمه PAUSE بدن انسان است.
حتما داستانهای علمی تخیلی زیادی به یادتان میآید، مثلا آنهایی که انسانها را به خواب مصنوعی میبردند تا انسانها بتوانند چند ماه یا چند سال تا بیاورند و بتوانند با فضاپیماها به سیارههای دوردست بروند.
اما هدف از این آزمایش جدید، فراهم آوردن شرایط سفرهای فضایی نیست، بلکه هدف از آن نجات دادن جانهای انسانهاست.
قرار است آزمایش روی ۱۰ بیماری انجام شود که با زخمهای خطرناک و کشنده به بیمارستان آورده میشوند، با شیوههای جدید قرار است زمان لازم برای جراحان برای نجات دادن جان این قربانیان خریده شود.
در این شیوه جدید کل خون بیماران از بدنشان خارج میشود محول سالین سرد وارد رگهایشان میشود، این کار بدن بیماران را سرد میکند و نیاز سلولها به اکسیژن بسیار کم میشود.
ما پیش از این با حوادث عجیبی برخورده بودیم که طی آنها سرد شدن بدن انسانهای باعث رخ دادن چیزهای باورنکردنیای شده بود:
برای مثل یک سوئدی به نام آنا باگنهلم، در زیر یک لایه یخی در یک حادثه اسکی گرفتار شد، اما توانست این شرایط را ۸۰ دقیقه دوام بیاورد. در مورد دیگری یک ژاپنی به نام میتسوتوکا اوچیکوشی وقتی در شرایط محیطی با دمای خیلی پایین قرار گرفت توانست ۲۴ روز بدون آب و غذا سر کند!
از نظر تکنیکی برای انجام کار، قسمت پایین قلب مسدود (کلمپ) میشود، کاتتری در رگ آئورت قرار داده میشود و سالین تزریق میشود. بعد کلمپ برداشته میشود تا سالین وارد رگها شود. ظرف ۱۵ دقیقه دمای بدن به ۱۰ درجه میرسد، آن هم در شرایطی که خونی در بدن نیست، بیمار نفس نمیکشد و مغز فعالیتی ندارد!
تحت شرایط عادی تنها ظرف دو دقیقه بیمار میمیرد، اما اگر دمای بدن پایین باشد گلیکولیز بیهوازی رخ نمیدهد، بدن میتواند چند ساعت تاب بیاورد و جراحان ۲ ساعت وقت خواهند داشت که جراحات کشنده بیمار را درمان کنند.
خود پزشکان درگیر این کار، دوست ندارند اسامی دهان پرکن روی تحقیق خود بگذارند و تمایل دارند از آن به عنوان احیا و حفاظت اورژانس یاد کنند.
پیش از این در سال ۲۰۰۰ دکتر پیتر ری این شیوه را با موفقیت در مورد خوکها اجرا کرده بود، روی بدن خوکها زخمهای کشندهای ایجاد شد. بعد خوکها به دو دسته تقسیم شدند، در دسته اول دمای بدن پایین آورده شد، اما این کار در دسته دوم انجام نشد. همه خوکهای دسته اول مردند، در حالی که ۹۰ درصد خوکهای دسته دوم زنده ماندند.
لازم به ذکر است این شیوه تنها در مورد بیماران خاص به شرایط بحرانی آزمایش خواهد شد، یعنی آنهایی که دچار ایست قلبی بعد از تصادفهای شدید شدهاند، نیمی از خون خود را از دست دادهاند و قفسه سینهشان باز شده است. احتمال زنده باقی ماندن این بیماران فقط ۷ درصد است.
گروه تحقیقاتی در وبسایت خود تأکید کرده است که کلیه معیارهای اخلاقی با بالاترین استانداردها در این تحقیق رعایت خواهد شد.